Oko 600 gr brašna,
400 gr. samlevenog sala,
4 žumanca,
na vrh noža soli,
1 kvasac,
2 kašike šećera,
kora limuna,
200 gr. mleka,
belanca,
seckani orasi,
pekmez,
prah šećer,
400 gr. samlevenog sala,
4 žumanca,
na vrh noža soli,
1 kvasac,
2 kašike šećera,
kora limuna,
200 gr. mleka,
belanca,
seckani orasi,
pekmez,
prah šećer,
Priprema
U mlako mleko sipati 2 kašike šećera i malo brašna pa u to razmutiti kvasac i ostaviti da nadodje. U posudu za mešenje sipati 4 žumanca,malo soli, struganu koru od limuna, 2 kašike rakije, izmešati, sipati nadošli kvasac sa mlekom i postepeno dodavati brašno dok se ne zamesi lepo glatko testo malo mekše nego za običan hleb.Dobro izradite i razvucite koru. Dobijenu koru premazati sa trećinom sala pa prekolopiti trećinu kore sa leve pa sa desne strane.Onda preklopite testo od sebe pa prema sebi kao koverat za pismo.Ostaviti da odstoji 15 minuta pa oklagijom razvući koru.Ponoviti postupak drugi put. Pa ponovo odmoriti i tako treći put. Dobijenu koru razvući u koru debljine 1 cm i seći na trake duge 8 cm a široke 5 cm. Na svaku stavljati po malo pekmeza od kajsija ili šljiva pa preklopiti užom stranom.
Pečene uvaljati u prah šećer pomešan sa vanil šećerom.
vanil šećer, 2 kašike rakije.
Pečene uvaljati u prah šećer pomešan sa vanil šećerom.
vanil šećer, 2 kašike rakije.
https://srbijaulice.com