- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike kakaa
- 12 kašika brašna
- 1 kašika extrata ruma
Krem:
- 1/2 l mleka
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1/2 margarina
- 100gr šećera u prahu
Priprema:
Ulupati jaja sa šećerom, nije potrebno odvajati, samo da bude penasto. Dodati mleko i ulje, pa umutiti. Na kraju dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i rum pa sjediniti. Tepsiju srednje veličine pouljiti i pobrašnaviti ilis taviti pek papir pa istresti smesu i preći na 200 stepeni 15 minuta. Proverite čačkalicom. Od ove smese pečete tri tanke kora. Kad istresate u pleh,istresate trećinu smese i polako kašikom razvlačite. Meni su dve tamnije jer sam dodala još jednu kašiku kakaa.
Od mleka odvojte malo da umutitte brašno i šećer pa ostalo mleko stavite da provri. Kad provri zakuvajte i mešajte pa smaknite i ostavite da se skroz ohladi. Izmiksirajte margarin sa šećerom u prahu pa umuksirajte u ohladjen krem od brašna. Treba da bude gusto.
Ohladjene kore i ohladjen krem filujete. ostavite u frizider sat vremena pa prelijete glazurom (čokolada i margarin, 100gr čokolade i 40gr margarina) i vratite u frižider bar još na sat vremena da se sve stegne.
rum štangle posle isečete. prvo isečete okrajke pa sve u štanglice.
Ohladjene kore i ohladjen krem filujete. ostavite u frizider sat vremena pa prelijete glazurom (čokolada i margarin, 100gr čokolade i 40gr margarina) i vratite u frižider bar još na sat vremena da se sve stegne.
rum štangle posle isečete. prvo isečete okrajke pa sve u štanglice.
https://brzikolaci.com