Sastojci:
500 g brašna
200 g krem sira
20 g suvog kvasca
200 ml mleka
100 g šećera
2 vanil-šećera
150 g putera
rendana kora od 1 narandže
2 jajeta
350 g krema od lešnika
200 g krem sira
20 g suvog kvasca
200 ml mleka
100 g šećera
2 vanil-šećera
150 g putera
rendana kora od 1 narandže
2 jajeta
350 g krema od lešnika
Za premazivanje:
1 jaje
1 jaje
Priprema:
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati nadošao kvasac, jaja, rendanu koru narandže, krem sir, preostali šećer i vanil-šećer. Dobro izmešati pa postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo istanjiti u pravougaonik i premazati ga polovinom omekšalog putera. Presaviti više puta i ostaviti da se odmori 20 min. Postupak ponoviti još jednom.
Kada se testo nakom drugog premazivanja odmori, istanjiti ga oklagijom na debljinu od 1 cm i premazati kremom od lešnika. Uzdužno preseći na dva dela, pa svaku polovinu urolati i iseći na manje komade.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju rolnice testa. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati nadošao kvasac, jaja, rendanu koru narandže, krem sir, preostali šećer i vanil-šećer. Dobro izmešati pa postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo istanjiti u pravougaonik i premazati ga polovinom omekšalog putera. Presaviti više puta i ostaviti da se odmori 20 min. Postupak ponoviti još jednom.
Kada se testo nakom drugog premazivanja odmori, istanjiti ga oklagijom na debljinu od 1 cm i premazati kremom od lešnika. Uzdužno preseći na dva dela, pa svaku polovinu urolati i iseći na manje komade.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju rolnice testa. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
https://srbijaulice.com