Sastojci
Biskvit
7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šećera
1 žlica kakaa
3 žlice brašna
1/2 žličice soda bikarbobe
Krema
4 jaja
10 dag šećera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
4 rebra čokolade za kuhanje
25 dag margarina
1 rebro čololade za ukrašavanje
1
Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2
Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3
Izliti u veliku tepsiju i ispeći. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
4
U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
(ja u drugi dio dodam kašikicu ekstrata od vanilije)
Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom ........a nakon toga premazati tamnom kremom.
Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti........ali ja ostavim malo kreme pa premažem, ne treba puno i onda prošašam čokoladom. najbolje jesti dan poslije.
Biskvit
7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šećera
1 žlica kakaa
3 žlice brašna
1/2 žličice soda bikarbobe
Krema
4 jaja
10 dag šećera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
4 rebra čokolade za kuhanje
25 dag margarina
1 rebro čololade za ukrašavanje
1
Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2
Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3
Izliti u veliku tepsiju i ispeći. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
4
U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
(ja u drugi dio dodam kašikicu ekstrata od vanilije)
Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom ........a nakon toga premazati tamnom kremom.
Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti........ali ja ostavim malo kreme pa premažem, ne treba puno i onda prošašam čokoladom. najbolje jesti dan poslije.