ROLADA SA DVIJE KREME

Sastojci
TIJESTO:
jaja: 3
žumanjak: 1
šećer: 70 g
vanilin šećer: 1 vrećica
brašno: 50 g
prašak za pecivo: ½ žličice
škrobno brašno, gustin: 15 g
kakao u prahu: 1 žličica
narančina korica: 3 g
TAMNA KREMA:
čokolada za kuhanje: 150 g
narančina korica: 3 g
slatko vrhnje: 250 g
SVIJETLA KREMA:
slatko vrhnje: 250 g
učvrščivač za šlag: 1 vrećica
Milka čokoladni bomboni punjeni lješnjak kremom: 12 komada
PREMAZ:
marmelada od naranče ili marelice: 2 – 3 žlice
UKRAŠAVANJE:
slatko vrhnje: 1,5 dl
čokolada za kuhanje: 100 g
Milka čokoladni bomboni: 8 komada

Priprema

Pećnicu zagrijati na 200 °C.
Tijesto: Jaja i žumanjak kremasto izmiješati. Zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane kremasta (oko 5 minuta). Brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo izmiješati, dodati smjesi od jaja i oprezno metlicom za snijeg izmiješati. NE mikserom! Polovinu tijesta staviti u vrećicu za ukrašavanje (ili vrećicu za zamrzavanje mesa, kojoj na jednom kraju odrežete vrh) a u drugu polovinu tijesta dodati kakao i narančinu koricu, izmiješati i također staviti u jednu vrećicu. Dno lima za pečenje (34 x 26 cm) prekriti papirom za pečenje. Tijesto špricati naizmjenično jedno do drugog i staviti peći oko 10 min. na temp. 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i zajedno s papirom ostaviti na rešetki da se ohladi.
Tamna krema: Čokoladu narezati i na pari omekšati. Skloniti sa štednjaka i dodati joj koricu od naranče. Slatko vrhnje čvrsto izraditi, izmiješati s ohlađenom čokoladom i biskvit namazati.
Svijetla krema: Slatko vrhnje zajedno s učvrščivačem za šlag čvrsto izraditi, staviti na tamnu kremu, izravnati i posuti fino narezanim Milka čokoladnim bombonima. Rolat uz pomoć papira zarolati i pri tom oprezno papir odvajati.
Premaz: Marmeladu na štednjaku lagano zagrijati i rolat izvana namazati.
Za ukrašavanje: Slatko vrhnje čvrsto izraditi. Čokoladu na pari omekšati i rolat ukrasiti čokoladom, šlagom i čokoladnim bombonima.

http://www.magazin.ba