POTREBNO JE:
- 680 g mlevenih oraha,
- 680 g šećera,
- 230 g meda,
- 6 štangli čokolade,
- 6 kesica vanilin šećera,
- 1,5 šolje kisele vode,
- 1,5 šoljice ulja,
- 18 kašika brašna,
- 200 g margarina,
- kašika praška za pecivo.
PRIPREMA:
- Za koru pomešajte 230 g mlevenih oraha, 230 g meda, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade, 3 kesice vanilin šećera, ulje, 18 kašika brašna i kašičicu praška za pecivo.
- Masu sipajte u podmazan pleh i ispecite.
- Ohladite i presecite na tri dela.
- Za fil ušpinujte 450 g šećera s malo vode, dodajte 450 g mlevenih oraha i 3 štangle rendane čokolade.
- U ohlađenu masu dodajte 200 g penasto umućenog margarina sa 3 kesice vanilin šećera.
- Nafilujte tortu, isecite na kocke i pospite struganom čokoladom.
https://www.posnajela.rs