Sastojci
Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
70 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
150 g kokosova brašna
Za kremu:
7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
50 g kokosova brašna
Za biskvit:
1
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
1
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
http://www.coolinarika.com
Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
70 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
150 g kokosova brašna
Za kremu:
7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
50 g kokosova brašna
Za biskvit:
1
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
1
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
http://www.coolinarika.com