POTREBNO JE:
- 500 gr četvrtastog posnog keksa,
- 3-4 veće jabuke,
- limun – sok i kora,
- 1 kg banana,
- 750 gr margarina,
- 1 šolja (2 dl) šećera,
- 2-3 pudinga od vanile,
- 1-1,5 l vode,
- 3 kašike prah šećera,
- 200 gr kristal šećera,
- skuvana kafa,
- šećer u prahu,
- šećerne perle.
PRIPREMA:
- Oguljene jabuke narendati i staviti u dublju posudu.
- Dodati narendanu koru i sok od limuna.
- Umešati izgnječene banane.
- Na kraju dodati penasto umućeno 500 gr margarina sa šoljom šećera u prahu i vanilin šećerom.
- Dobro umutiti da se dobije ujednačena, kremasta smesa.
- Istovremeno u vrijućoj vodiskuvati puding od vanile sa 3 kašike šećera u prahu.
- Skloniti sa grejne ploče da se prohladi.
- Umešati prethodno, penasto umućeno 250 gr margarina sa 200 gr šećera.
- Umutiti kompaktnu, penastu smesu.
- Jedan po jedan keks natapati u mlaku, prethodno skuvanu kafu, a zatim slagati jedan uz drugi na dubokoj tacni za kolače ili drugoj pogodnoj posudi.
- Preko reda keksa naneti deo smese sa bananama, a preko pažljivo naneti tanji sloj pudinga od vanile.
- Ponavljati postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
- Završiti redom keksa natopljenim u kafi.
- Pripremljenu tortu prekriti folijom ili salvetom i ostaviti da stoji par sati u frizideru.
- Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu i posuti sitnim, šarenim šećernim perlama.
https://www.posnajela.rs