POLJSKA KARPATKA

Potrebno za testo:
  • 200 ml vode
  • 125 g putera
  • 150 g brašna
  • 5 jaja
  • prstohvat soli
Fil:
  • 2 pudinga od vanile
  • 600 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 125 g putera
  • 300 ml slatke pavlake
  • voće iz kompota po želji

  • Testo:
    Rernu zagrejte na 250 °C. Pleh od rerne 30 x 40 cm prekrijte papirom za pečenje i tanko razmažite smesu. Pecite  oko 20 minuta.
    Krem: 500 ml mleka stavite sa šećerom da provri. U ostatak mleka razmutite pudding. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte pudding. Ohladite uz mešanje pa dodajte puter i dobro izmiksajte.
    Pečenu koru podeliti na dva dela.
    Slatku pavlaku umutite.
    Koru prebacite na tacnu pa premažite pripremljenim filom. Voće ocedite od soka i složite preko, a onda preko premažite slaku pavlaku. Pokrijte drugom korom i pospite šećerom u prahu.
    Napomena: Za ovaj kolač koristila sam višnje iz kompota.
  •  Vodu i puter stavite da provri. Dodajte prstohvat soli i brašno, promešajte da se ujednači smesa, ali ne kuvajte. Prebacite u vanglicu  i domah dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miksanje.
  • http://www.minjina-kuhinjica.com