- 200 ml vode
- 125 g putera
- 150 g brašna
- 5 jaja
- prstohvat soli
Fil:
- 2 pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- 125 g putera
- 300 ml slatke pavlake
- voće iz kompota po želji
- Testo:Rernu zagrejte na 250 °C. Pleh od rerne 30 x 40 cm prekrijte papirom za pečenje i tanko razmažite smesu. Pecite oko 20 minuta.Krem: 500 ml mleka stavite sa šećerom da provri. U ostatak mleka razmutite pudding. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte pudding. Ohladite uz mešanje pa dodajte puter i dobro izmiksajte.Pečenu koru podeliti na dva dela.Slatku pavlaku umutite.Koru prebacite na tacnu pa premažite pripremljenim filom. Voće ocedite od soka i složite preko, a onda preko premažite slaku pavlaku. Pokrijte drugom korom i pospite šećerom u prahu.Napomena: Za ovaj kolač koristila sam višnje iz kompota.
- Vodu i puter stavite da provri. Dodajte prstohvat soli i brašno, promešajte da se ujednači smesa, ali ne kuvajte. Prebacite u vanglicu i domah dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miksanje.
- http://www.minjina-kuhinjica.com