OBLANDE SA ORASIMA I BIJELOM ČOKOLADOM

Sastojci:
  • 1, 5 list oblande (za 3 sloja ),
  • 150 gr oraha,
  • 250 gr putera
  • 150 gr šećera,
  • 200 gr bele čokolade,
  • 2 žumanca,
  • 1 kašika ekstrata od ruma
Priprema:
Celu oblandeu prepoloviti na pola da se dobiju tri jednaka lista.
Na vatru staviti iseckan puter i šećer pa uz mešanje otopiti oba.
Tome dodati izlomljenu belu čokoladu i umućena viljuškom žumanca i  prvo energično promešati pa posle laganije doks e čokolada ne otopi.
Skloniti sa vatre pa dodati sitno seckane ili blendirane orahe i ekstrat ruma i promešati.
Ovim kremom mazati odmah listove, pa poklopiti sa tepsijom koja je veća od listova i ostaviti preko noći da oblande odstoje, pa ih poslužiti.
https://brzikolaci.com