SASTOJCI:
Podloga
130 gr keksa (petit ili bezglutenski po želji)
50 gr maslaca
20 gr prženih lješnjaka (krupnije nasjeckanih)
Podloga
130 gr keksa (petit ili bezglutenski po želji)
50 gr maslaca
20 gr prženih lješnjaka (krupnije nasjeckanih)
1 kašike eurokrema Nutella
Krema
45 gr prah šećera
250 gr mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 kašika eurokrema Nutella
Krema
45 gr prah šećera
250 gr mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 kašika eurokrema Nutella
PRIPREMA:
keks izmrvite i pomiješajte sa istopljenim margarinom.
Nutellu otopite na pari i pomiješajte sa keksom i maslacem,a zatim dodajte lješnjake.
Smjesu prelijte u kalup (odp veličine 18cm) i ostavite da se stisne u frižideru oko 30 minuta.
Kremu pripremite tako što ćete mascarpone umutiti sa vrhnjem.
keks izmrvite i pomiješajte sa istopljenim margarinom.
Nutellu otopite na pari i pomiješajte sa keksom i maslacem,a zatim dodajte lješnjake.
Smjesu prelijte u kalup (odp veličine 18cm) i ostavite da se stisne u frižideru oko 30 minuta.
Kremu pripremite tako što ćete mascarpone umutiti sa vrhnjem.
dodati Nutellu koju prvo morate otopiti na pari.
Kremu premaćite na ohlađenu podlogu i ponovo sve vratite u frižider na 2 sata.
Kada se krema ohladi ukrasite dodatno po želji.
To je to nikad jednostavnije i brže do savršene i ukusne poslastice.
Kremu premaćite na ohlađenu podlogu i ponovo sve vratite u frižider na 2 sata.
Kada se krema ohladi ukrasite dodatno po želji.
To je to nikad jednostavnije i brže do savršene i ukusne poslastice.
http://kucnetajne.info