135 g čokolade za kuvanje
4 belanca
280 g šećera u prahu
250 g mlevenog badema
20 g gustina
4 kašike jake kafe
60 g mekog putera
4 belanca
280 g šećera u prahu
250 g mlevenog badema
20 g gustina
4 kašike jake kafe
60 g mekog putera
Priprema:
Izrendajte čokoladu za kuvanje. Belance ulupajte veoma čvrsto i postepeno dodajte
šećer u prahu.
Badem, gustin, 2 kašike kafe i 75 g izrendane čokolade dodajte u masu od belanaca
i šećera.
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Obložite 2 pleha papirom za pečenje.
Masu od badema sipajte u špric s većim otvorom. Istisnite oko 60 tufnica na plehove.
Pecite 25 minuta. Izvadite i ohladite.
Preostalu čokoladu otopite na pari i prohladite. Puter penasto umutite i dodajte
80 g šećera u prahu i 2 kašike kafe. Sipajte u otopljenu čokoladu.
šećer u prahu.
Badem, gustin, 2 kašike kafe i 75 g izrendane čokolade dodajte u masu od belanaca
i šećera.
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Obložite 2 pleha papirom za pečenje.
Masu od badema sipajte u špric s većim otvorom. Istisnite oko 60 tufnica na plehove.
Pecite 25 minuta. Izvadite i ohladite.
Preostalu čokoladu otopite na pari i prohladite. Puter penasto umutite i dodajte
80 g šećera u prahu i 2 kašike kafe. Sipajte u otopljenu čokoladu.
Po dva kolačića namažite kremom od kafe i sastavite ih. Preostali krem sipajte u
kesu za zamrzivac i isecite mali vrh. Iz kese sipajte fil po kolačima. Gotove kolače
čuvajte u frižideru.
kesu za zamrzivac i isecite mali vrh. Iz kese sipajte fil po kolačima. Gotove kolače
čuvajte u frižideru.
https://srbijaulice.com