MARGARET KOCKE

Sastojci za 10 osoba

Kora
6 kom
bjelanaca
200 gr
šećera
200 gr
mljevenih oraha
4 kaš
brašna
1 kesica
praška za pecivo
Fil
250 gr
putera ili margarina
200 gr
šećera u prahu
150 gr
otopljene čokolade
1 kesica
vanilin šećera
1 kašika
ruma
Preliv
5 štangli
čokolade
5 kašika
ulja

Priprema

  1. Uključiti rernu na 180*
  2. Umutiti čvrst snijeg od bjelanaca , dodati šećer , orahe a zatim lagano umutiti brašno i prašak za pecivo .
  3. Peći u plehu obloženom papirom 10-tak minuta.
  4. Fil: pjenasto umutiti maslac, dodati žumanca, šećer, arome i na kraju dodati rastopljenu čokoladu
  5. rashladjenu koru rezati na 3 trake, filovati .
  6. glazura od čokolade : 5 štangli čokolade i 5 kašika ulja na tihoj vatri zagrijavati i kad se miješajući prohladi preliti preko kolača.