Sastojci:
300g brašna,150g maslaca,3 žumanjka i 3 bjeljanka,
200g šečera, 3 žlice slatkog vrhnja,250 g badema, i marmelada od marelica za premaz po tijestu.
300g brašna,150g maslaca,3 žumanjka i 3 bjeljanka,
200g šečera, 3 žlice slatkog vrhnja,250 g badema, i marmelada od marelica za premaz po tijestu.
Priprema:
Najprije zamijesite tijesto. U brašno dodajte maslac, šećer, žutanjke i vrhnje. Oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na pola sata. Razvaljajte tijesto, stavite ga u tepsiju te pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva.
Polupečeno tijesto namažite marmeladom. Mikserom miksajte bjelanjke pa im dodajte šećer i 200 g badema.
Namažite preko marmelade te pospite s ostalih 50 g badema. Vratite kolač u pećnicu i pecite još 25 minuta. Kad se ohladi,narežite ga na štangice.
Ovaj kolač se najviše radi za Božić i Uskrs i tada je neizostavna slastica Blagdanskog stola.
Najviše su ga radile naše bake.
Najprije zamijesite tijesto. U brašno dodajte maslac, šećer, žutanjke i vrhnje. Oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na pola sata. Razvaljajte tijesto, stavite ga u tepsiju te pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva.
Polupečeno tijesto namažite marmeladom. Mikserom miksajte bjelanjke pa im dodajte šećer i 200 g badema.
Namažite preko marmelade te pospite s ostalih 50 g badema. Vratite kolač u pećnicu i pecite još 25 minuta. Kad se ohladi,narežite ga na štangice.
Ovaj kolač se najviše radi za Božić i Uskrs i tada je neizostavna slastica Blagdanskog stola.
Najviše su ga radile naše bake.