LJETNA POSLASTICA

Ljetna poslastica mlađa je sestra keks torte, a krase je orasi, jabuke, banane i puding. Za sve one koji zaziru od pripreme biskvita, petit beurre keksi ne podbacuju, a klasičnu domaću kremu sjajno će zamijeniti puding

Sastojci

250 g
keksa Petit Beurre
3
kisele jabuke (700 g)
3
banane (500 g)
150 g
mljevenih oraha
1 žlica
ruma
100 g
šećera
Za puding kremu:
1
2 žlice
šećera
500 ml
mlijeka
20 g
maslaca
Za šlag:
125 ml
vode
1

Priprema

  1. U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
  2. Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
  3. Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
  4. U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
  5. U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.

Posluživanje

Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.

Savjet

Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.