3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
2 šolja brašna
1 jogurt u čaši
1 kesica prašaka za pecivo
Sastojci za fil
1 šolja šećera
1 šolja ulja
2 šolja brašna
1 jogurt u čaši
1 kesica prašaka za pecivo
Sastojci za fil
1 kg jabuka
1 šolja šećera
2-3 kašike griza
2 kašike ulja
1,5 kašičica cimeta
1 šolja šećera
2-3 kašike griza
2 kašike ulja
1,5 kašičica cimeta
Priprema
Lenja pita sa jabukama se vrlo brzo i lako priprema. Pomešati jaja, jogurt, šećer, ulje,
brašno i prašak za pecivo i dobro izmešati da nastane glatko testo.
brašno i prašak za pecivo i dobro izmešati da nastane glatko testo.
Za fil ljuštiti i izrendati jabuke i izdinstati ih na ulju pa dodati griz, šećer i cimet.
U podmazanu tepsiju staviti i rasporediti polovinu testa i peći nekoliko minuta dok se ne
uhvati korica. Na propečenu koru rasporediti fil, a preko njega staviti drugu polovinu testa.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Lenja pita sa jabukama treba da
se ukrasi sa šećerom u prahu i iseče na kocke.
uhvati korica. Na propečenu koru rasporediti fil, a preko njega staviti drugu polovinu testa.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Lenja pita sa jabukama treba da
se ukrasi sa šećerom u prahu i iseče na kocke.
https://srbijaulice.com