- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
1) Kora:
7 bjelanaca
7 kasika secera
7 kasika brasna
jedan prasak za pecivo
najprije ulupati cvrst snijeg od bjelanaca
7 bjelanaca
7 kasika secera
7 kasika brasna
jedan prasak za pecivo
najprije ulupati cvrst snijeg od bjelanaca
(dodati malo soli da se bolje ulupaju).
Onda redom ostalo i peci u podmascenoj i pobrasojnjen tepsiji.
Peceno zaliti sa 3 dl. hladnog mlijeka i ostaviti da se hladi.
2) Fil:
7 zumanaca
7 kasika secera
7 kasika brasna
1 vanilin puding
1 litar mlijeka
Od litre mlijeka odvojiti onoliko da bude dovoljno za rastvor
2) Fil:
7 zumanaca
7 kasika secera
7 kasika brasna
1 vanilin puding
1 litar mlijeka
Od litre mlijeka odvojiti onoliko da bude dovoljno za rastvor
brasna i praska za puding zajedno.
Ostalo staviti na ringlu da prokljuca.
Puding razmutiti u mlijeku, dodati brasno i secer.
Kad se zgusne skinuti sa vatre i ohladiti.
Dodati pjenasto umuceno 250gr. margarina. Preliti koru.
3) Umutiti 2 slaga i razliti preko fila
4) isjeckati 150gr. oraha, izrendati cokoladu i 50gr. kokosa.
3) Umutiti 2 slaga i razliti preko fila
4) isjeckati 150gr. oraha, izrendati cokoladu i 50gr. kokosa.
Sve to fino sjediniti u ciniju, pa posuti preko slaga.
P.S. u koru mozete staviti 2 kasike kakaoa a 5 brasna za tamnu koru.
P.S. u koru mozete staviti 2 kasike kakaoa a 5 brasna za tamnu koru.