Sastojci za 20 osoba
6
|
jaja
|
6 kaš.
|
brasna
|
2 kaš.
|
kakaoa
|
1
|
prašak za pecivo
|
PRELIV
|
|
350 gr.
|
šećera
|
2 dl
|
vode
|
BELA KREMA
|
|
1 l.
|
mleka
|
15 kaš.
|
oštog brašna
|
15 kaš.
|
šećera
|
3
|
vanilin šećera
|
0,5 l
|
vode
|
1
|
puter ili margarin
|
200 gr.
|
prah šećera
|
GLAZURA OD ČOKOLADE
|
|
200 gr.
|
tamne čokolade
|
2 kaš.
|
ulja
|
5 kaš.
|
mleka
|
Priprema
BISKVIT:
Penasto umutiti 6 belanca, pa dodati 6 žumanca, 6 kašike brašna, 1 prašak za
pecivo, 2 kašike kakaoa i peći u podmazanoj tepsiji od šporeta.
PRELIV:
Ušpinovati 350 gr. šećera sa 1 čašom vode i preliti preko kore.
BELA KREMA:
1 l mleka skuvati sa 15 kašika oštrog brašna i 15 kašika šećera u ekspres
loncu od 2l. za kuvanje mleka.
Kuvati duže vreme dok se brašno ne ukuva, postepeno dodavajući 0,5 l vode.
Ostavit da se krema dobro ohladi.
Posebno dobro umutiti puter ili margarin sa 200 gr prah šećera i pa u to
dodati prethodan dobro ohladjen fil.
Staviti kolač u frižider da se ohladi i sutradan preliti sa glazurom od
čokolade.
U posudu izmešati sve sastojke za glazuru od čokolade i postepeno zagrevati
dok se ne otopi. Ne sme da provri!
Prohladjenu glazuru preliti preko kolača.
Prohladjenu glazuru preliti preko kolača.