LEDENE KOCKE

Sastojci za 20 osoba

6
jaja
6 kaš.
brasna
2 kaš.
kakaoa
1
prašak za pecivo

PRELIV
350 gr.
šećera
2 dl
vode

BELA KREMA
1 l.
mleka
15 kaš.
oštog brašna
15 kaš.
šećera
3
vanilin šećera
0,5 l
vode
1
puter ili margarin
200 gr.
prah šećera

GLAZURA OD ČOKOLADE
200 gr.
tamne čokolade
2 kaš.
ulja
5 kaš.
mleka

Priprema

BISKVIT:
Penasto umutiti 6 belanca, pa dodati 6 žumanca, 6 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaoa i peći u podmazanoj tepsiji od šporeta.
PRELIV:
Ušpinovati 350 gr. šećera sa 1 čašom vode i preliti preko kore.
BELA KREMA:
1 l mleka skuvati sa 15 kašika oštrog brašna i 15 kašika šećera u ekspres loncu od 2l. za kuvanje mleka.
Kuvati duže vreme dok se brašno ne ukuva, postepeno dodavajući 0,5 l vode.
Ostavit da se krema dobro ohladi.

Posebno dobro umutiti puter ili margarin sa 200 gr prah šećera i pa u to dodati prethodan dobro ohladjen fil.
Staviti kolač u frižider da se ohladi i sutradan preliti sa glazurom od čokolade.

U posudu izmešati sve sastojke za glazuru od čokolade i postepeno zagrevati dok se ne otopi. Ne sme da provri!
Prohladjenu glazuru preliti preko kolača.