55 g kokosovog brašna*
– 55 g kakaa
– pola žličice morske soli
– žličica praška za pecivo
– pola žličice sitno mljevene kave (može i instant)
– 6 velikih jaja
– žličica ekstrakta vanilije
– 175 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
– 100 g eritritola + stevija u prahu u količini koja zamjenjuje 100 g šećera**
– 75 g rastopljenog maslaca
– 60-70 g sjeckanih oraha/badema/lješnjaka
– komadići kakaa (po želji)
– prejev od tamne čokolade (po želji)
Dobro izmiješati sve mokre sastojke, dodati pomiješane suhe, kratko miješati dok se sve ne poveže, ubaciti sjeckane orahe i komadiće kakaa.
Ostaviti da smjesa odstoji 5 minuta da kokosovo brašno upije tekućinu.
Izliti u kalup obložen papirom za pečenje (moj je 23x23 cm), peći na 175 C 20-25 minuta. Pečeni su kad se sredina više ne trese jako, ali treba paziti da ih se ne prepeče.
Po želji preliti preljevom od tamne čokolade (85-90% kakaa) otopljene u slatkom vrhnju i dodatno posuti sjeckanim orasima/bademima/lješnjacima.
Kad se ohlade, narezati ih i spremiti u dobro zatvorenu kutiju preko noći u hladnjak. (Čekanje se isplati.
Budući da kokosovo brašno "navlači vlagu", ako se browniesi drže u zatvorenoj kutiji u hladnjaku svakim će danom postajati sve više fudgy i sve sočniji. Što dulje stoje, to su bolji i intenzivniji je okus čokolade.
Treći-četvrti dan postanu čisti čokoladni grijeh.
Mogu stajati i do 7 dana u hladnjaku.
__________
* ovisno o kokosovom brašnu koje stavite, smjesa će biti rjeđa ili gušća, ali na kraju ne bi trebalo biti veće razlike; ja koristim Nutiva ili Bob's Red Mill kokosovo brašno.
** nisu sve stevije jednako slatke, tako da se treba držati omjera navedenog na pakiranju. Ja stavljam Wisdom Natural SweetLeaf steviju u prahu, 1 mjernu žlicu.
___________
Još jednom: zaista, zaista, zaista se isplati pričekati da odstoje.
Trust me on that.
– 55 g kakaa
– pola žličice morske soli
– žličica praška za pecivo
– pola žličice sitno mljevene kave (može i instant)
– 6 velikih jaja
– žličica ekstrakta vanilije
– 175 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
– 100 g eritritola + stevija u prahu u količini koja zamjenjuje 100 g šećera**
– 75 g rastopljenog maslaca
– 60-70 g sjeckanih oraha/badema/lješnjaka
– komadići kakaa (po želji)
– prejev od tamne čokolade (po želji)
Dobro izmiješati sve mokre sastojke, dodati pomiješane suhe, kratko miješati dok se sve ne poveže, ubaciti sjeckane orahe i komadiće kakaa.
Ostaviti da smjesa odstoji 5 minuta da kokosovo brašno upije tekućinu.
Izliti u kalup obložen papirom za pečenje (moj je 23x23 cm), peći na 175 C 20-25 minuta. Pečeni su kad se sredina više ne trese jako, ali treba paziti da ih se ne prepeče.
Po želji preliti preljevom od tamne čokolade (85-90% kakaa) otopljene u slatkom vrhnju i dodatno posuti sjeckanim orasima/bademima/lješnjacima.
Kad se ohlade, narezati ih i spremiti u dobro zatvorenu kutiju preko noći u hladnjak. (Čekanje se isplati.
Budući da kokosovo brašno "navlači vlagu", ako se browniesi drže u zatvorenoj kutiji u hladnjaku svakim će danom postajati sve više fudgy i sve sočniji. Što dulje stoje, to su bolji i intenzivniji je okus čokolade.
Treći-četvrti dan postanu čisti čokoladni grijeh.
Mogu stajati i do 7 dana u hladnjaku.
__________
* ovisno o kokosovom brašnu koje stavite, smjesa će biti rjeđa ili gušća, ali na kraju ne bi trebalo biti veće razlike; ja koristim Nutiva ili Bob's Red Mill kokosovo brašno.
** nisu sve stevije jednako slatke, tako da se treba držati omjera navedenog na pakiranju. Ja stavljam Wisdom Natural SweetLeaf steviju u prahu, 1 mjernu žlicu.
___________
Još jednom: zaista, zaista, zaista se isplati pričekati da odstoje.
Trust me on that.