KREMPITA

1,5 l mleka
7 jaja
4 pudinga od vanile
30 kašika šećera 1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
Šećer u prahu
Priprema
Kora:
Umutiti jedno jaje sa šest žumanaca zatim dodati sedam kašika šećera, sedam kašika brašna, prašak za pecivo.
Dobijenu masu sipati u pleh prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Koru peći 20 minuta na 180⁰.
Fil:
Jedan litar mleka staviti u šerpu da prokuva, u ostatak hladnog mleka u posebnoj posudi razmutiti 4 pudinga i 23 kašike šećera. Kada mleko počne da vri dodati umućene pudinge. Kuvati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne.
Dok se puding kuva u međuvremenu umutiti šam od belanaca.
Kada puding bude gotov skinuti sa ringle, dok je još vreo u njega dodati šam od belanaca i brzo mešati.
Pečenu koru iseći na dva dela. Donju koru ostaviti u plehu u kojem se pekla i sipati vreo fil preko nje. Odozgo staviti drugi deo kore. Ostaviti da se ohladi. Pre serviranja posuti šećer u prahu.
https://srbijaulice.com