KREM I BOROVNICE

Za koru:
380 ml (1+1/2 šolje) mlevenog keksa sa čokoladom,
60 ml (1/4 čaše) mlevenih badema,
60 ml (1/4 čaše) mlevenih oraha,
60 ml (1/4 čaše) mekog putera,
60 ml (1/4 šolje) šećera,
1 belance.
Za fil:
380 g mekog krem sira,
60 ml (1/4 šolje) šećera,
2 kašike pomorandžine kore,
60 ml (1/4 čaše) krem pavlake,
60 ml (1/4 šolje) javorovovog sirupa,
500 ml (2 šolje) svežih borovnica,
1 kašika šećera u prahu.
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji pomešajte mleveni keks sa bademima i orasima,
dodajte puter, četvrtinu šolje šećera i umućeno belance i sve dobro umesite. Oklagijom
razvucite u okruglu koru i stavite u podmazan okrugli kalup prečnike 23 cm. Pecite
10 do 12 minuta, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Mikserom umutite sir,
preostali šećer i rendanu pomorandžinu koru. Dodajte sirup i krem pavlaku, promešajte
i rasporedite preko kore. Ukrasite borovnicama, pospite šećerom u prahu i poslužite.
https://srbijaulice.com