KRALJEVE KOCKE

Sastojci za 10 osoba

biskvit
5
jaja
20 dkg
šećera
1 dcl
ulja
1/2 dcl
mlijeka
25 dkg
brašna
1
prašak za pecivo
1
limunova korica
krema 1
4
žutanjka
1/2 l
mlijeka
4 žlice
brašna
4 žlice
šećera
2 rebra
čokolade za kuhanje
15 dkg
margarina
krema 2
4
bjelanjka
15 dkg
šećera
1
lumun sok

Priprema

  1. Cijela jaja miksajte sa šećerom, dodajte ulje i mlijeko i još malo promiksajte.Zatim dodavajte brašno sa praškom za pecivo i na kraju limunovu koricu. Miksajte tako dugo dok ne počnu na površinu izlaziti mjehurići. Bisvit pecite u papirom obloženom dubokom protvanu srednje veličine na temperaturi kako inače pečete biskvite.
  2. Za prvu kremu izmješajte žutanjke sa šećerom i ulijte malo mlijeka a ostatak mlijeka pustite da zavrije. U izmiksane žutanjke i šećer stavite brašno i napravite gustu smjesu i ukuhajte u mlijeko poput pudinga. Kad je kuhano u vruće umiješajte čokoladu dok masa ne postane jednolična. Dobro ohladite i sjedinite sa margarinom da postane lijep maziva krema.
  3. Bjelanjke tucite na pari uz postepeno dodavanje šećera i limunovog soka dok ne bude gusti čvrsti šaum.
Biskvit prerežite po dužini na dva dijela. Na jedan dio stavite cijelu čokoladnu kremu, poklopite drugim biskvitom, na njega premažite šaum i odozgo ukrasite krupno ribanom čokoladom za kuhanje.

U slast vam bilo!!!