Sastojci za 10 osoba
biskvit
|
|
5
|
jaja
|
20 dkg
|
šećera
|
1 dcl
|
ulja
|
1/2 dcl
|
mlijeka
|
25 dkg
|
brašna
|
1
|
prašak za pecivo
|
1
|
limunova korica
|
krema 1
|
|
4
|
žutanjka
|
1/2 l
|
mlijeka
|
4 žlice
|
brašna
|
4 žlice
|
šećera
|
2 rebra
|
čokolade za kuhanje
|
15 dkg
|
margarina
|
krema 2
|
|
4
|
bjelanjka
|
15 dkg
|
šećera
|
1
|
lumun sok
|
Priprema
- Cijela jaja miksajte sa šećerom, dodajte ulje i mlijeko i još malo promiksajte.Zatim dodavajte brašno sa praškom za pecivo i na kraju limunovu koricu. Miksajte tako dugo dok ne počnu na površinu izlaziti mjehurići. Bisvit pecite u papirom obloženom dubokom protvanu srednje veličine na temperaturi kako inače pečete biskvite.
- Za prvu kremu izmješajte žutanjke sa šećerom i ulijte malo mlijeka a ostatak mlijeka pustite da zavrije. U izmiksane žutanjke i šećer stavite brašno i napravite gustu smjesu i ukuhajte u mlijeko poput pudinga. Kad je kuhano u vruće umiješajte čokoladu dok masa ne postane jednolična. Dobro ohladite i sjedinite sa margarinom da postane lijep maziva krema.
- Bjelanjke tucite na pari uz postepeno dodavanje šećera i limunovog soka dok ne bude gusti čvrsti šaum.
U slast vam bilo!!!