KOLAČ SA VIŠNJAMA I KOKOSOM

Sastojci
Za kore:
300 g brašna
100 g putera
150 g šećera
2 dl kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaa
Fil 1:
6 belanaca
150 g šećera
100 g kokosa
500 g višanja
Fil 2:
6 žumanaca
100 g šećera
1 kašika brašna
100 g putera
1 puding od vanile
500 ml mleka
Za ukrašavanje:
100 g rendane crne čokolade
Priprema
1Umutiti varjačom puter sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, pavlaku i kakao. Dobije se dosta meko testo. Staviti testo u frižider i pripremiti prvi fil.
2Umutiti čvrsto belanca, dodati postepeno šećer i nastaviti sa mućenjem, pa dodati kokos. Zatim dodati dobro oceđene višnje.
3Izvaditi testo iz frižidera, podeliti na 2 dela, dodati još malo brašna, tek toliko da može da se razvuče u veličinu pleha (npr. 35x22cm). Pošto je testo dosta meko, razvući ga između dva komada papira za pečenje, odlepi se gornji papir i stavi u pleh. Preko ove kore staviti fil od belanaca. Razvući drugu koru na isti način i staviti preko fila sa belancima. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.
4Žumanca umutiti sa šećerom, dodati kašiku brašna, puding i nekoliko kašika mleka. Zakuvati u preostalom mleku. Kada se fil ohladi, dodati i puter, umutiti da bude kremaso i sipati preko kolača. Ukrasiti rendanom čokoladom.
Savet
Oko kora ima malo više posla jer je testo mekše i dosta se lepi. Za ljubitelje kokosa, čokolade i višanja trud se isplati.

http://kucnetajne.info