Potrebno je:
Za koru:
3 jaja
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera ( 10 gr)
1 dcl ulja
1 dcl mleka
2 pudinga od čokolade
1 kašika kakaoa
200 gr brašna
Za koru:
3 jaja
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera ( 10 gr)
1 dcl ulja
1 dcl mleka
2 pudinga od čokolade
1 kašika kakaoa
200 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
400 gr malina
Za fil 1:
3 dcl slatke pavlake
200 gr čokolade
Za fil 2:
100 gr šlag krema u prahu
1,5 dcl vode
čokolada za ukrašavanje
400 gr malina
Za fil 1:
3 dcl slatke pavlake
200 gr čokolade
Za fil 2:
100 gr šlag krema u prahu
1,5 dcl vode
čokolada za ukrašavanje
Priprema:
U mutiti 3 žumanceta sa 200 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera, dodati ulje, mleko, prah od čokoladnog pudinga, brašno, kakao, prašak za pecivo i sneg od umućena 3 belanceta.
U mutiti 3 žumanceta sa 200 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera, dodati ulje, mleko, prah od čokoladnog pudinga, brašno, kakao, prašak za pecivo i sneg od umućena 3 belanceta.
Masu izmešati, staviti u kalup veličine 20×30 cm prethodno pouljen i posut brašnom. Po vrhu rasporediti 400 gr malina. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta.
Dok se kora peče i hladi napraviti fil 1. U posudu staviti slatku pavlaku, dodati kockice čokolade i kuvati na tihoj vatri ( masa ne sme da provri), dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti u frižideru najmanje 2-3 sata, umutiti mikserom i premazati hladnu koru.
Umutiti šlag krem u prahu sa vodom i premazati preko prvog fila. Ukrasiti rendanom čokoladom.
Ohladiti i seći na kocke.
Dok se kora peče i hladi napraviti fil 1. U posudu staviti slatku pavlaku, dodati kockice čokolade i kuvati na tihoj vatri ( masa ne sme da provri), dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti u frižideru najmanje 2-3 sata, umutiti mikserom i premazati hladnu koru.
Umutiti šlag krem u prahu sa vodom i premazati preko prvog fila. Ukrasiti rendanom čokoladom.
Ohladiti i seći na kocke.
http://kucnetajne.info