Sastojci
Biskvit :
8 kom jaja
200 gr šećera
250 gr margarina
2 kom čokolade za kuhanje od 100gr
4 kašike brašna
1 kom prašak za pecivo
Zaljev :
0.2 dcl čokoladno mlijeko
Krema :
1l slatkog vrhnja
4 kom čokolade za kuhanje od 100gr
Biskvit :
8 kom jaja
200 gr šećera
250 gr margarina
2 kom čokolade za kuhanje od 100gr
4 kašike brašna
1 kom prašak za pecivo
Zaljev :
0.2 dcl čokoladno mlijeko
Krema :
1l slatkog vrhnja
4 kom čokolade za kuhanje od 100gr
Priprema
1.
Umutiti snijeg od 8 bjelanjaca.
2.
Izmiksati 8 žumanjaka sa 200gr šećera.
3.
Dodati 2 otopljene čokolade izmiješane sa margarinom, zatim 4 kašike
4.
brašna sa praškom za pecivo.
5.
Dodati ulupane bjelanjke i peći.
6.
Kada se ispeče zaliti čokoladnim mlijekom.
7.
Kremu staviti kuhati kad vam je kolač skoro pečen.
8.
1l slatkog vrhnja staviti samo da prokuha sa 4 čokolade.
9.
Vrelu kremu lagano sipati preko toplog (ne vrelog!) kolača.
10.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider da se krema stisne.
1.
Umutiti snijeg od 8 bjelanjaca.
2.
Izmiksati 8 žumanjaka sa 200gr šećera.
3.
Dodati 2 otopljene čokolade izmiješane sa margarinom, zatim 4 kašike
4.
brašna sa praškom za pecivo.
5.
Dodati ulupane bjelanjke i peći.
6.
Kada se ispeče zaliti čokoladnim mlijekom.
7.
Kremu staviti kuhati kad vam je kolač skoro pečen.
8.
1l slatkog vrhnja staviti samo da prokuha sa 4 čokolade.
9.
Vrelu kremu lagano sipati preko toplog (ne vrelog!) kolača.
10.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider da se krema stisne.
http://kucnetajne.info