Ovi kolači su poput najfinije tortice, a originalni recept pronaći ćete na Mirjaninom blogu Cooking by Mirjana, a sličicu za ove kolače sam prvo primetila na Masaterinom blogu Recepti iz moje biljžnice koji su me oduševili i potom odveli do Mirjaninog recepta.
Posetite njihove stranice i pronaćite još puno divnih receptića za kolače, torte, ukusna jela i najfinije pecivo. Hvala drage moje na prelepim kolačićima koji će se od sada često naći i na našem stolu.:)
Sastojci (za koru): 6 belanaca, 150 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna
Fil: 6 žumanaca, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 ml kuvane crne kafe (ili 1 kašičica instant kafe), 150 g čokolade, 150 g maslaca
Glazura: 200 g čokolade, 6 kašika ulja
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati potupno šećer, mlevene orahe i na kraju pažljivo umešati brašno. Sipati u kalup (20 x 30 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 200 oko 15-tak minuta.
Za fil umutiti na pari žumanca sa šećerom i kafom. Kad se krema već fino zgusne, dodati čokoladu izlomljneu na kockice i promešati da se izjednači. U prohlađenu kremu umešati maslac i premazati preko kore. Rastopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko fila.
Napomena: ostalo mi je malo ganaš kreme od pravljenja pralina, pa sam iskoristila za dekoraciju kolačića, mada su vrlo lepi i ako ih ostavite samo sa čokoladnom glazurom.:)
p.s. ako ne možete da odolite kolačićima sa finom aromom kafe, zavirite i ovde , možda pronađete slatkiš baš po vašem ukusu.:))
http://kuhinjica-mignone.blogspot.ba
Posetite njihove stranice i pronaćite još puno divnih receptića za kolače, torte, ukusna jela i najfinije pecivo. Hvala drage moje na prelepim kolačićima koji će se od sada često naći i na našem stolu.:)
Sastojci (za koru): 6 belanaca, 150 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna
Fil: 6 žumanaca, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 ml kuvane crne kafe (ili 1 kašičica instant kafe), 150 g čokolade, 150 g maslaca
Glazura: 200 g čokolade, 6 kašika ulja
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati potupno šećer, mlevene orahe i na kraju pažljivo umešati brašno. Sipati u kalup (20 x 30 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 200 oko 15-tak minuta.
Za fil umutiti na pari žumanca sa šećerom i kafom. Kad se krema već fino zgusne, dodati čokoladu izlomljneu na kockice i promešati da se izjednači. U prohlađenu kremu umešati maslac i premazati preko kore. Rastopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko fila.
Napomena: ostalo mi je malo ganaš kreme od pravljenja pralina, pa sam iskoristila za dekoraciju kolačića, mada su vrlo lepi i ako ih ostavite samo sa čokoladnom glazurom.:)
p.s. ako ne možete da odolite kolačićima sa finom aromom kafe, zavirite i ovde , možda pronađete slatkiš baš po vašem ukusu.:))
http://kuhinjica-mignone.blogspot.ba