“Od banane glava ne boli!” Izmislili smo novu poslovicu koja i nije daleko
od istine. Visok postotak kalija i magnezija u tom hranjivom voću pomaže u
borbi protiv glavobolje. Patite li od njih, ne ustručavajte se uživati u desertima
poput ovih.
Sastojci
Priprema
Posluživanje
Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja
narežite na kocke.
Savjet
Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da
ne potamne.
Sastojci
Za biskvit:
|
|
6
|
jaja
|
100 g
|
šećera
|
3 žlice
|
vode
|
50 g
|
Namjenskog brašna za biskvitna
tijesta Podravka
|
15 g
|
kakaa
|
½
|
Praška za pecivo Dolcela
|
Za kremu:
|
|
300 ml
|
mlijeka
|
35 g
|
Pšeničnog oštrog brašna tip
400 Podravka
|
50 g
|
šećera
|
100 g
|
čokolade za kuhanje
|
200 g
|
maslaca
|
Za ukrašavanje:
|
|
4
|
banane
|
2
|
Šlag pjene Dolcela
|
250 ml
|
mlijeka
|
Priprema
1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu,
brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
2. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35
cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
3. Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u
ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko
minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
4. U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
5. Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane
narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na
vrećici.