KOKOS S BANANAMA

“Od banane glava ne boli!” Izmislili smo novu poslovicu koja i nije daleko od istine. Visok postotak kalija i magnezija u tom hranjivom voću pomaže u borbi protiv glavobolje. Patite li od njih, ne ustručavajte se uživati u desertima poput ovih.

Sastojci


Za biskvit:
6
jaja
100 g
šećera
3 žlice
vode
50 g
Namjenskog brašna za biskvitna tijesta Podravka
15 g
kakaa
½
Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
300 ml
mlijeka
35 g
Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
50 g
šećera
100 g
čokolade za kuhanje
200 g
maslaca
Za ukrašavanje:
4
banane
2
Šlag pjene Dolcela
250 ml
mlijeka

Priprema

1.     Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
2.     Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
3.     Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
4.     U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
5.     Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.

Posluživanje

Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja narežite na kocke.

Savjet

Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.