SASTOJCI ZA KINDER TORTU:
Kora (sastojci za jednu koru, a peku se dve):
- 10 belanaca,
- 10 kašika šećera,
- 4 kašike oštrog brašna,
- 1/2 kesice praška za pecivo,
- 200 g pečenih lešnika (krupno mlevenih).
Fil:
- 20 žumanaca,
- 15 kašika šećera,
- 3 pudinga od vanile,
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
- 1,5 l mleka,
- 250 g margarina,
- 5 kašika šećera u prahu,
- 250 g čokolade za kuvanje,
- 300 ml slatke pavlake.
Potrebno je još:
- 400 g nutele,
- 500 g plazma keksa,
- 150 ml mleka za umakanje keksa.
Dekoracija:
- 700 ml slatke pavlake,
- 2 kesice šlag krema od vanile,
- 300 ml mleka,
- celi lešnici.
KINDER TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
Kore:
- Razdvojte belanca od žumanaca.
- Od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer.
- U drugoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike (u blenderu) pa ručno umešajte u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom da ne izlomite sneg.
- Smesu istresite u papirom obložen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni.
- Isti postupak ponovite još jednom za drugu koru.
Fil:
- Sjedinite 20 žumanaca sa šećerom, mešajući žicom, dodajte prašak za puding i nekih 200 ml mleka od 1,5 litre a ostatak stavite u odgovarajući lonac na šporet da provrije. Ukuvajte smesu žumanaca i pudinga i kuvajte fil na umerenoj vatri uz stalno mešanje žicom, dok se ne zgusne.
- U drugi lonac odvojite kutlačom polovinu fila dok je još vreo, i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Promešajte da se otopi i lepo sjedini, pa oba lonca sa filovima prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostavite ih da se dobro ohlade.
- Omekšali margarin izradite mikserom sa šećerom u prahu, pa polovinu dodajte u ohlađeni žuti fil, a polovinu u čokoladni fil. Penasto izmiksajte.
- Na kraju ručno umešajte i umućenu slatku pavlaku u oba fila, dakle, 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni fil. Mešajte vrlo laganim pokretima, ni slučajno mikserom.
Filovanje i dekoracija:
- Na odgovarajuću tacnu stavite prvu koru.
- Premažite je polovinom nutele. Ako je potrebno, prethodno stavite teglu u toplu vodu, da bi se nutela lakše mazala.
- Na nutelu namažite polovinu žutog vanilin fila.
- Poslažite polovinu plazma keksa umočenog u mleko.
- Na keks namažite polovinu čokoladnog fila.
- Stavite i drugu koru i ceo postupak ponovite još jednom da utrošite sav materijal.
- Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po želji.
- www.tortekolacirecepti.com