KINDER TORTA

SASTOJCI ZA KINDER TORTU:

Kora (sastojci za jednu koru, a peku se dve):
  • 10 belanaca,
  • 10 kašika šećera,
  • 4 kašike oštrog brašna,
  • 1/2 kesice praška za pecivo,
  • 200 g pečenih lešnika (krupno mlevenih).
Fil:
  • 20 žumanaca,
  • 15 kašika šećera,
  • 3 pudinga od vanile,
  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
  • 1,5 l mleka,
  • 250 g margarina,
  • 5 kašika šećera u prahu,
  • 250 g čokolade za kuvanje,
  • 300 ml slatke pavlake.
Potrebno je još:
  • 400 g nutele,
  • 500 g plazma keksa,
  • 150 ml mleka za umakanje keksa.
Dekoracija:
  • 700 ml slatke pavlake,
  • 2 kesice šlag krema od vanile,
  • 300 ml mleka,
  • celi lešnici.

KINDER TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

Kore:
  1. Razdvojte belanca od žumanaca.
  2. Od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer.
  3. U drugoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike (u blenderu) pa ručno umešajte u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom da ne izlomite sneg.
  4. Smesu istresite u papirom obložen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni.
  5. Isti postupak ponovite još jednom za drugu koru.
Fil:
  1. Sjedinite 20 žumanaca sa šećerom, mešajući žicom, dodajte prašak za puding i nekih 200 ml mleka od 1,5 litre a ostatak stavite u odgovarajući lonac na šporet da provrije. Ukuvajte smesu žumanaca i pudinga i kuvajte fil na umerenoj vatri uz stalno mešanje žicom, dok se ne zgusne.
  2. U drugi lonac odvojite kutlačom polovinu fila dok je još vreo, i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Promešajte da se otopi i lepo sjedini, pa oba lonca sa filovima prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostavite ih da se dobro ohlade.
  3. Omekšali margarin izradite mikserom sa šećerom u prahu, pa polovinu dodajte u ohlađeni žuti fil, a polovinu u čokoladni fil. Penasto izmiksajte.
  4. Na kraju ručno umešajte i umućenu slatku pavlaku u oba fila, dakle, 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni fil. Mešajte vrlo laganim pokretima, ni slučajno mikserom.
Filovanje i dekoracija:
  1. Na odgovarajuću tacnu stavite prvu koru.
  2. Premažite je polovinom nutele. Ako je potrebno, prethodno stavite teglu u toplu vodu, da bi se nutela lakše mazala.
  3. Na nutelu namažite polovinu žutog vanilin fila.
  4. Poslažite polovinu plazma keksa umočenog u mleko.
  5. Na keks namažite polovinu čokoladnog fila.
  6. Stavite i drugu koru i ceo postupak ponovite još jednom da utrošite sav materijal.
  7. Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po želji.
  8. www.tortekolacirecepti.com