KINDER PINGUINIĆ

Sastojci


kore
10 svježih
jaja
200 g
kristal šećera
2 paketića
vanilin šećera
5 punih žlica
baby grisa
5 punih žlica
oštrog brašna
5 punih žlica
gorkog kakaa
5 žlica
tečnog meda (agacija)
1,5 paketić
praška za pecivo
prstohvat
soli
50 ml
mlijeka
270 ml
ulja
fil
700 ml
vrhnja za šlag
1 paketić
Instant želatine Fix (npr. Dolcela,Dr.Oetker) ili obične želatine ili šlagfixa…..
3 žlice
mlijeka
1 žlica
tečnog meda (agacija)
pola žličice
arome vanilije
1. glazura (za fil)
120 g
čokolade za kuhanje
70 g
maslaca
1 žlica
vode
2 žlice
ulja
2. glazura (na kolaču)
220 g
čokolade za kuhanje
100 g
maslaca
3 žlice
ulja
1 žlica
vode
1 žličica
šećera u prahu

Priprema

  1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati gris. Lagano miksati… lagano uliti mlijeko i ulje, dodati med. Umiješati i posebno istučen snijeg od 5 bjelanaca (s prstohvatom soli).
  2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) – jedan obložen pek papirom, drugi premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
  3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom (ili svakog posebno u običnoj pećnici) na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Ako imate staru pećnicu – temperaturu povisite na 175 stupnjeva.
  4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
  5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno mješanje.
  6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno vrhnje za šlag (stavljeno u zamrzivač na par minuta), miksati najvećom brzinom dok ne postane ekstra gusto. Dodati Insant želatinu Fix (a možete i 2 paketića šlag fixa ako ne koristite želatinu), dodati mlijeko, med i vanilin esenciju, još jednom dobro izmiksati.
  7. Pola kreme premazati na biskvitu koji se pekao bez pek papira. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
  8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno mješanje – uspjeh zagarantiran.
  9. Staviti glazuru na stranu neka se malkice ohladi…
  10. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
  11. Drugi biskvit (koji se pekao na pek papiru) izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte (tj. premažite) čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
  12. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.

Posluživanje

I’m sorry što se ovo čini komplicirano, ali željela sam objasniti postupak od riječi do riječi… samo ga slijedite i uspjeh zagarantiran :)
Ako pripremate kolač za klince, možete ga izrezati na kocke i prelivati svaki posebno sa čokoladnom glazurom… e to će biti pravi Kinder Pingvinići!