- 250gr keksa
- 150gr kikirikija
- 1/4 margarina
- 8 kašika šećera
- 2,5dl mleka
- 100gr mlečne čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Staviti mleko,šećer i margarin da provri. kad provri skloniti sa vatre pa dodati mleveni keks i izblendiran kikiriki. Sve dobro sjediniti i izmešati. Na tacnu ili dasku staviti foliju pa toplu smesu oklagijom raširiti na debljinu 2cm. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne 2h.
Izvaditi pa odseći krajeve.
Iseći onda na kockice.
Rastopiti čokoladu sa uljem pa sve dobro izmešati. Uzeti čačkalicu pa umočiti je u čokoladu,ubosti kockicu i onda umakati kockice u čokoladu,pa čačkalicu ubosti u stiropor. Tako ne ostaju tragovi prstijui nema neiskorištene čokolade.
Odgore možete išarati belom čokoladom.
https://brzikolaci.com