KIFLICE S ORASIMA



Sastojci za 8 osoba 
Tjesto 

1 zumanjak 
1 cijelo jaje 
200 grama putera(ne slanog) 
2 dl mlijeka 
1 kvasac 
8 kasika secera 
1 mala kasicica soli 
500 grama brasna 
Fil 
100 grama proprzenih/mljevenih oraha 
100 grama secera 
2 bjelanka 

Priprema 
1. Za tjesto je potrebno potopiti kvasac da nadodje, a u medjuvremenu umutiti puter, jaja, secer, sol, mlijeko, koru jednog limuna i na kraju brasna. 
2. Dodati i kvasac i napraviti odmah osam brojem jufki i ostaviti ih da odstoje jedan sat. Svaku jukfu podijeliti u osam dijelova i filovati orasima. 
Pleh podmazati sa malo masnoce i napraviti razmak izmedju kiflica oko dva cm. 
3. Ostaviti da odstoje jos oko pola sata. peci na 200 stepeni C, oko 10 do 15 minuta. 
4. Kada su pecene, odozgo ih posuti secerom u prahu u koji je umijesan vanilin secer. 
Posluživanje 
5. U tijesto se moze dodati 100 gr maka, pekmeza ili sira. 

Najlijepse su dok su jos uvijek tople!