POTREBNO JE:
- 250 g šećera,
- 50 g mlevenih oraha,
- 6 šoljica piva,
- 5 šoljica ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- brašno po potrebi,
- 150 gr šećera za prelivanje,
- kokosovo brašno ili mleveni orasi za oblaganje,
- pekmez po želji.
PRIPREMA:
- Umesiti glatko testo od brašna, praška za pecivo, ulja i piva.
- Pripremljeno testo odvojiti u više “grudvi”, zavisno od željene veličine kiflica.
- Na pobrašnjenoj podlozi, rastanjiti grudvu testa u krug, debljine 0,5 cm.
- Seći testo na osam delova i svaki uviti u kiflicu, počevši od duže stranice trougla ka uskom delu.
- Po želji testo prethodno namazati pekmezom. Kifle ređati u pekarskim papirom obložen pleh za pečenje kolača.
- Peći u zagrejanoj rerni, na temperaturi 180 stepeni oko 45 minuta ili dok kiflice ne dobiju zlatno žutu boju.
- Istovremeno u manjoj posudi ušpinovati 150 gr šećera sa malo vode.
- Pečene kiflice potapati u ušpinovan šećer, zatim ih valjati u kokosovo brašno ili mlevene orahe i stavljati na tanjir za posluživanje.
https://www.posnajela.rs