- 600 g glatkog brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 3 žličice soli
- 1 žlica šećera
- 300 ml toplog mlijeka
- 100 ml suncokretovog ulja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 veća crvena paprika
- 100 g feta sira
PRIPREMA:
- Pomiješati u posudi brašno, sol, šećer i kvasac. Dodati što sitnije nasjeckanu crvenu papriku. Dodavati postepeno ulje, vrhnje i mlijeko pa umijesiti mekše dizano tijesto. Pokriti i pustiti da počiva 30 minuta dok ne udvostruči volumen.
- Nadošlo tijesto istresti na radnu površinu pa podijeliti na 4 podjednaka dijela.
- Za kiflice svaki dio tijesta rastanjiti u okrugli mlinac debljine 3-4 mm. Isjeći na 8 trokuta pa rolati kiflice. Slagati ih u lim na papir za pečenje u malim razmacima. Prije pečenja premazati umućenim jajetom
- Za pogačice izrezati tijesto na manje komade. U središte svakog komada utisnuti komadić feta sira, zatvoriti sa svih strana (kao buhtlicu), pa spojenom stranom prema dolje odlagati u lim na papir za pečenje. Prije pečenja premazati umućenim jajetom.
- Zarolane kiflice i pogačice trebale bi odstajati prije nego što ih stavite u pećnicu bar 15-tak minuta. Tako će se ljepše dići i biti mekanije nakon pečenja, no ako nemate vremena za to, slobodno ih pogurnite u pećnicu odmah 😉
- Peći u pećnici zagrijanoj na 180C 20 minuta. Kiflice i pogačice sa paprikom su gotove kada lijepo porumene.
Dobar tek!
http://recipeci.com