KESTEN ROLADA

1 MASA:
1/2 kg kesten pirea
15 dag maslaca
10 dag šećera
3 rebra čokolade
2 žutanjka
II MASA:
1/2 kg kesten pirea
15 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
2 žutanjka
10 dag prženih mljevenih lješnjaka
GLAZURA:
15 dag čokolade
15 dag šećera
3 žlice kuhane crne kave
2 žlice majčine dušice
10 dag maslaca
Izraditi prvu masu kestenovog tijesta, od kesten pirea, dodajući omekšan maslac, šećer, otopljenu čokoladu i žutanjke. Miješajući, izraditi ujednačenu masu. Masu držati u hladnjaku. Na isti način izraditi i drugo kestenovo tijesto, na kraju dodajući pržene mljevene lješnjake. I ovo tijesto držati u hladnjaku da očvrsne. Na podlogu posuti šećer i razvaljati prvi list tijesta. Preko njega razvaljati i rasporediti drugo tijesto. Uviti u dugu roladu. Vanjske površine ukrasiti čokoladnom glazurom.

GLAZURA: Skuhati jaku kavu. Prokuhati u malo vode majčinu dušicu. Na umjerenoj vatri ukuhavati čokoladu, šećer, kavu i čaj. U gustu ohlađenu masu umiješati maslac.