Preskoči na glavni sadržaj
SASTOJCI ZA KASATO TORTU:
- 2 pakovanja piškota,
- 7 kašika šećera,
- 300 dl vode,
- 1/2 flašice ekstrakta ruma,
- 250 g putera,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 100 g čokolade,
- 4 jajeta,
- 200 g šećera.
KASATO TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- U okruglu posudu stavite foliju i ređajte piškote po dnu i po zidovima suda.
- Piškote prethodno natopite sirupom koji ste napravili od šećera rastopljenog u vodi uz dodatak ruma.
- Puter penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte otopljenu čokoladu i žumanca.
- Posebno umutite belanca sa šećerom, pa dodajte prethodnoj masi.
- Lagano promešajte i sipajte u pripremljenu posudu sa piškotama.
- Tortu preko noći ostavite u frižideru i pre služenja ukrasite šlagom.
- www.tortekolacirecepti.com