KASATO TORTA

SASTOJCI ZA KASATO TORTU:

  • 2 pakovanja piškota,
  • 7 kašika šećera,
  • 300 dl vode,
  • 1/2 flašice ekstrakta ruma,
  • 250 g putera,
  • 2 kašike šećera u prahu,
  • 100 g čokolade,
  • 4 jajeta,
  • 200 g šećera.

KASATO TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. U okruglu posudu stavite foliju i ređajte piškote po dnu i po zidovima suda.
  2. Piškote prethodno natopite sirupom koji ste napravili od šećera rastopljenog u vodi uz dodatak ruma.
  3. Puter penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte otopljenu čokoladu i žumanca.
  4. Posebno umutite belanca sa šećerom, pa dodajte prethodnoj masi.
  5. Lagano promešajte i sipajte u pripremljenu posudu sa piškotama.
  6. Tortu preko noći ostavite u frižideru i pre služenja ukrasite šlagom.
  7. www.tortekolacirecepti.com