Patišpanj:
- 4 jajeta
- 300 g šećera
- 20 kašika mleka
- 14 kašika ulja
- 380 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 200 g šećera
- 3 zamrznute pomorandže
- 200 ml soka od pomorandže
- marmelada od kajsija
Glazura:
- 200 g čokolade
- 5 kašika ulja
Žumanca i šećer dobro umutite pa dodajte mleko i ulje. Promešajte pa dodajte brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo. Belanca izmiksajte u čvrst šam, pa dodajte kašiku po kašiku u prethodnu smesu. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm i pecite 25 minuta na 200 °C.
Zamrznutim pomorandžama nožem oljuštite koru, a zatim ih u blenderu isitnite. Sok od pomorandže i šećer stavite da vri 10 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte usitnjene pomorandže i polovinu pečenog patišpanja koji ste izmrvili. Kolač možete servirati na dva načina: Preko patišpanja premažite marmeladu pa stavite fil od pomorandže, a onda i čokoladnu galazuru, pa kada se ohladi da isečete na željenu parčad ili da od patišpanja vadite krugove, pa ponovite postupak premazivanja i filovanja.
http://www.minjina-kuhinjica.com