JAFA KOLAČ

Patišpanj:
  • 4 jajeta
  • 300 g šećera
  • 20 kašika mleka
  • 14 kašika ulja
  • 380 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
 
Fil:
  • 200 g šećera
  • 3 zamrznute pomorandže
  • 200 ml soka od pomorandže
  • marmelada od kajsija

Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Žumanca i šećer dobro umutite pa dodajte mleko i ulje. Promešajte pa dodajte brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo. Belanca izmiksajte u čvrst šam, pa dodajte kašiku po kašiku u prethodnu smesu. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm i pecite 25  minuta na 200 °C.
Zamrznutim pomorandžama nožem oljuštite koru, a zatim ih u blenderu isitnite. Sok od pomorandže i šećer stavite da vri 10 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte usitnjene pomorandže i polovinu pečenog patišpanja koji ste izmrvili. Kolač možete servirati na dva načina: Preko patišpanja premažite marmeladu pa stavite fil od pomorandže, a onda i čokoladnu galazuru, pa kada se ohladi da isečete na željenu parčad ili da od patišpanja vadite krugove, pa ponovite postupak premazivanja i filovanja.
http://www.minjina-kuhinjica.com