HURMAŠICE

SASTOJCI

Hurmašice

250 gr margarina
100 gr šećera
450 gr brašna
2 jaja
kašika praška za pecivo
2 kašike pavlake
2 šoljice ulja

Agda

deset šolja šećera
deset šolja vode

Umutite razmekšali margarin pa dodajte pavlaku, šećer, ulje, prašak za pecivo i dvoje jaja.

Sve dobro mikserom izmiksati pa nakon toga dodati brašno. Nakon što to uradite oblikujte svoje hurmašice, a koristeći rende ih dodatno oblikujte (da izgleda kao na slici). 

Oblikovane hurmašice poredajte u tepsiju koja nije nauljena, već malo premazana margarinom. Hurmašice peći na oko 200°C dok ne porumene. Pazite da ne porumene previše.

Kada se hurmašice ispeku onda ih pospite agdom koja se pravi tako što se skuha šećer i voda, a možete urezati i par komadića limuna. Naime, u pitanju je stvar ukusa.


http://www.mojahrana.com