300 grama mleka
300 grama vode
300 grama brašna (bolje oštro)
4 cela jaja
1/2 praška za pecivo
ulje za prženje
300 grama vode
300 grama brašna (bolje oštro)
4 cela jaja
1/2 praška za pecivo
ulje za prženje
Preliv
700 grama šećera
2 čaše vode
1 limun
2 čaše vode
1 limun
Priprema
Pomešati mleko i vodu, pa staviti na šporet da zavri. Kada počne da vri, odjednom
izručiti brašno i energično izmešati. Okrenuti dva tri puta, pa skloniti sa
šporeta. Kada se testo ohladi, dodati prašak za pecivo i jaja (treba ih dodavati
jedno po jedno). Špricem vaditi tulumbe i pržiti u dubokoj masnoći. U novije
vreme, probala sam, i nije loše, tulumbe se iz šprica istiskuju na pleh i peku
u rerni. Pržene tulumbe ostaviti da se ohlade.
izručiti brašno i energično izmešati. Okrenuti dva tri puta, pa skloniti sa
šporeta. Kada se testo ohladi, dodati prašak za pecivo i jaja (treba ih dodavati
jedno po jedno). Špricem vaditi tulumbe i pržiti u dubokoj masnoći. U novije
vreme, probala sam, i nije loše, tulumbe se iz šprica istiskuju na pleh i peku
u rerni. Pržene tulumbe ostaviti da se ohlade.
Skuvati sirup od vode, šećera i limunovog soka i ostaviti ga da se skoro sasvim
ohladi. U takav jedva mlak sirup stavljati po nekoliko tulumbi, vaditi ih iz te
posude i ređati u drugi sud. Ostatkom sirupa zaliti tulumbe i služiti.
ohladi. U takav jedva mlak sirup stavljati po nekoliko tulumbi, vaditi ih iz te
posude i ređati u drugi sud. Ostatkom sirupa zaliti tulumbe i služiti.
https://srbijaulice.com