200 gr brašna
5 kašika oljuštenih mlevenih badema
2 kašike šećera
1 prstohvat soli
100 gr putera
3 kašike ulja od repice
3 kašike hladne vode
450 grama smokvi, bez peteljki i isečene na četvrtine
2 kašičice limunovog soka
5 kašika oljuštenih mlevenih badema
2 kašike šećera
1 prstohvat soli
100 gr putera
3 kašike ulja od repice
3 kašike hladne vode
450 grama smokvi, bez peteljki i isečene na četvrtine
2 kašičice limunovog soka
Priprema
Umutiti puter, ulje od repice, vodu i sjediniti s brašnom, dodati 4 kašike
mlevenih badema, kašiku šećera i prstohvat soli. Testo staviti na celofan,
razvući ga u okrugli disk i držati ga u frižideru 1 sat. Uključiti rernu na
200 stepeni. Isečene smokve posuti sa preostalom kašikom sećera i limunovim
sokom. Nežno promešati. Razvući testo u krug (30 cm) i staviti u pleh obložen
papirom za pečenje. Testo posuti smokvama i razvući ivice. Peći na 200 stepeni,
oko 35 minuta, a kad izvadite iz rerne, pospite kašikom mlevenih badema.
mlevenih badema, kašiku šećera i prstohvat soli. Testo staviti na celofan,
razvući ga u okrugli disk i držati ga u frižideru 1 sat. Uključiti rernu na
200 stepeni. Isečene smokve posuti sa preostalom kašikom sećera i limunovim
sokom. Nežno promešati. Razvući testo u krug (30 cm) i staviti u pleh obložen
papirom za pečenje. Testo posuti smokvama i razvući ivice. Peći na 200 stepeni,
oko 35 minuta, a kad izvadite iz rerne, pospite kašikom mlevenih badema.
https://srbijaulice.com