Potrebno:
Za biskvit:
- 14 bjelanjaka
- 30 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dag mljevenih oraha
- 2 vrhom pune žlice krušnih mrvica
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 14 žumanjaka
- 30 dag šećera
- 1 burbon vanilin šećer
- 2 pudinga od vanilije
- 5 žlica grisa
- 1 margarin (25 dag)
I još:
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit:
- Istući bjelanjke u čvrsti snijeg.
- Dodati šećer, i malo pomalo orahe i mrvice.
- Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći u pećnici na 160℃ oko 50 min. Bitno je peći koru polako, jer će inače biti premekana i neće se dobro ispeći.
- Sa pečenog biskvita odlijepiti papir za pečenje ( polako i pažljivo jer je kora dosta ljepljiva a tanka, pa morate biti oprezni da se ne strga) pa ga prerezati na dva jednaka dijela.
Krema:
- U većem loncu na pari zakuhati 7 dl mlijeka.
- U posebnoj zdjeli miksati pjenasto žumanjke, šećer i vanilin šećer, razrijediti sa 3 dl mlijeka, polako usipati i pudinge i gris.
- Uz miješanje uliti tu smjesu u zakuhalo mlijeko, pa kuhati dok se krema ne zgusne (oko 15 min).Dobro bi bilo miješati mikserom dok se krema kuha, da se ne bi stvorile grudice 😉
- U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin.
Kolač složiti redom na pladnju:
- kora
- krema
- kora
- krema
- slatko vrhnje za šlag
http://recipeci.com