DOMAĆI ČOKOLADNI PUDING

Potrebno:
  • 450 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike gustina
  • prstohvat soli
  • 150 g čokolade
  • spužvaste bombone
  • lešnik

  • Sjedinite 100 ml mleka i gustin. Promešajte da nema grumuljica, pa lagano sipajte u  ostatak mleka koje ste prethodno stavili sa šećerom da provri. Skuvajte fil i sklonite sa vatre. Odmah dodajte izrendanu ili izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte prstohvat soli i promešajte.
    Spužvaste bombone iseckajte i stavite na dno posuda. Odmah sipajte krem i dodatno ukrasite bombonama i seckanim lešnikom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u frižider na dalje hlađenje.
  • http://www.minjina-kuhinjica.com