DAMEN KAPRIC

Sastojci

  • BISKVIT
  • 180g putera/maslaca
  • 150g šećera
  • žutanjka
  • 250g Glatkog brašna Podravka
  • 1/2 prašak za pecivo Dolcela
  • mlijeka
  • BISKVIT
  • 1.
    Pjenasto izmiješati šećer, omekšani maslac i žutanjke. Dodati brašno s praškom za pecivo i mlijeka koliko je potrebno da tijesto bude srednje tvrdoće. Pecite tijesto na 150 stupnjeva i kad počne dobivati boju izvadite ga iz pećnice i premažite pekmezom po želji.
  • 2.
    Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka s 20 dag šećera i premazati po kolaču. Kolač vratiti u pećnicu da snijeg porumeni.
  •  www.coolinarika.com
  • KREMA
  • domaći pekmez od šljiva
  • bjelanjka
  • 200g šećera u prahu