Sastojci za više od 10 porcija
Biskvit:
250 g putera/ margarina
250 g šećera
2 vanil šećera
4 jaja
na vrh noža soli
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g listića od badema
Fil:
500 g ribizli ili borovnica
jagoda (crveno voće)
125 šećera u prahu
750 g slatke pavlake ili šlaga
Priprema
Umutiti puter sa 200 g šećera i jednim vanil šećerom dodati žumanca i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
Pjenasto umutiti bjelanca sa preostalim šećerom, vanil šećerom i cimetom.
Ove dvije mase NE SJEDINITI.
1/4 prvog tjesta sipati u formu za tortu (26 cm), pa premazati 1/4 umućenih bjelanaca i posuti listićima od badema. Peći u zagrijanoj rerni na 160°C 15-20 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz forme odmah po pečenju i ispeći još 3 kore.
Fil: iscjeđeno voće posuti sa šećerom u prahu, pa pomješati sa predhodno umućenim šlagom.
Filovati kore.
Biskvit:
250 g putera/ margarina
250 g šećera
2 vanil šećera
4 jaja
na vrh noža soli
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g listića od badema
Fil:
500 g ribizli ili borovnica
jagoda (crveno voće)
125 šećera u prahu
750 g slatke pavlake ili šlaga
Priprema
Umutiti puter sa 200 g šećera i jednim vanil šećerom dodati žumanca i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
Pjenasto umutiti bjelanca sa preostalim šećerom, vanil šećerom i cimetom.
Ove dvije mase NE SJEDINITI.
1/4 prvog tjesta sipati u formu za tortu (26 cm), pa premazati 1/4 umućenih bjelanaca i posuti listićima od badema. Peći u zagrijanoj rerni na 160°C 15-20 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz forme odmah po pečenju i ispeći još 3 kore.
Fil: iscjeđeno voće posuti sa šećerom u prahu, pa pomješati sa predhodno umućenim šlagom.
Filovati kore.