CRVENA LJUBAV

Sastojci za više od 10 porcija 
Biskvit: 
250 g putera/ margarina 
250 g šećera 
2 vanil šećera 
4 jaja 
na vrh noža soli 
250 g brašna 
2 kašičice praška za pecivo 
1 kašičica cimeta 
100 g listića od badema 

Fil: 
500 g ribizli ili borovnica 
jagoda (crveno voće) 
125 šećera u prahu 
750 g slatke pavlake ili šlaga 

Priprema 
Umutiti puter sa 200 g šećera i jednim vanil šećerom dodati žumanca i brašno pomješano sa praškom za pecivo. 
Pjenasto umutiti bjelanca sa preostalim šećerom, vanil šećerom i cimetom. 
Ove dvije mase NE SJEDINITI. 
1/4 prvog tjesta sipati u formu za tortu (26 cm), pa premazati 1/4 umućenih bjelanaca i posuti listićima od badema. Peći u zagrijanoj rerni na 160°C 15-20 minuta. 
Pečenu koru izvaditi iz forme odmah po pečenju i ispeći još 3 kore. 

Fil: iscjeđeno voće posuti sa šećerom u prahu, pa pomješati sa predhodno umućenim šlagom. 
Filovati kore.