Crna torta ukusna je slastica od tri sloja s jednim
malim trikom koji jako olakšava njezinu izradu.
malim trikom koji jako olakšava njezinu izradu.
Autor: Recepttura
Serves: 6-8
SASTOJCI
- • 9 jaja
- • 200 grama šećera u prahu
- • 300 grama maslaca
- • 150 grama mljevenih oraha
- • 4 žlice kakaa
- • 200 grama tamne čokolade
- • 200 ml slatkog vrhnja
UPUTE
- Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
- Žumanjke i šećer pjenasto izmješati, pa dodati također pjenasto izrađeni maslac te ujednačiti smjesu.
- Zatim u smjesu dodati mljevene orahe i kakao. Izmiješati.
- U vodenoj kupelji na štednjaku otopiti čokoladu i ubaciti u smjesu.
- Dobro izmiješati.
- Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodati ga u smjesu. Ručno sjediniti da ostanu mjehurići.
- Namastiti i mrvicama posuti kalup za torte promjera 26 cm.
- Smjesu podjeliti na dva jednaka dijela.
- Jednu polovicu staviti u kalup za tortu, i peći u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 185°C 40 minuta.
- Dok se biskvit peče, drugi dio spremiti u hladnjak.
- Kad je prvi dio pečen, ohladiti ga i prebaciti na stalak za torte.
- Staviti prsten oko biskvita i zatvoriti, te premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.
- Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i ukrasiti tortu.
- Dobro ohladiti prije posluživanja.
http://recepttura.com