Sastojci
Biskvit
|
|
4
|
jaja
|
10 dg
|
šećera
|
20 dg
|
maslaca
|
l5 dg
|
čokolade za kuhanje
|
4 žlice
|
oštrog brašna
|
1/2
|
praška za pecivo
|
Krema
|
|
2 dcl
|
vrhnja za šlag
|
20 dg
|
čokolade za kuhanje
|
I još
|
|
malo
|
mlijeka
|
Priprema
- Žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu, omekšali maslac i prosijano brašno sa praškom za pecivo dobro izraditi.
- Bjeljanke istući u čvrsti snijeg, te žlicu po žlicu umješati u smjesu sa žumanjcima.
- Izliti u okrugli kalup za torte i ispeći na 180 C, oko 30 min (probati čačkalicom)
- Pečeni biskvit preliti sa oko pola dcl mlijeka (ne skidati obruč sa kalupa)
- Za kremu, čokoladu otopiti u vrhnju, malo prohladiti i sipati po biskvitu. Ohlađenu tortu poslužiti sa malo šlaga.