ČOKOLADNA TORTA

Sastojci


Biskvit
4
jaja
10 dg
šećera
20 dg
maslaca
l5 dg
čokolade za kuhanje
4 žlice
oštrog brašna
1/2
praška za pecivo
Krema
2 dcl
vrhnja za šlag
20 dg
čokolade za kuhanje
I još
malo
mlijeka

Priprema

  1. Žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu, omekšali maslac i prosijano brašno sa praškom za pecivo dobro izraditi.
  2. Bjeljanke istući u čvrsti snijeg, te žlicu po žlicu umješati u smjesu sa žumanjcima.
  3. Izliti u okrugli kalup za torte i ispeći na 180 C, oko 30 min (probati čačkalicom)
  4. Pečeni biskvit preliti sa oko pola dcl mlijeka (ne skidati obruč sa kalupa)
  5. Za kremu, čokoladu otopiti u vrhnju, malo prohladiti i sipati po biskvitu. Ohlađenu tortu poslužiti sa malo šlaga.

Posluživanje

Tortu možete probati preliti i sa bijelim preljevom, (ako upotrebite bijelu čokoladu) lijepo izgleda i jednako je ukusna.Nažalost za nju nemam sliku, nisam ju uspjela uslikati kako je brzo planula.