ČOKOLADNA POSLASTICA

Za 4 osobe: 3 šake očišćenih pečenih badema, isečenih na listiće, 20 g maslaca, 8 peti-ber keksa, 400 g čokolade za kuvanje, 1,5 kašičica skrobnog brašna, 0,5 l mleka, 3 jajeta i 100 g šećera u prahu.
Izrendajte čokoladu, dodajte mleko i kuvajte do vrenja, uz stalno mešanje. Čim proključa skinite s ringle. Umutite čvrst sneg od belanaca i ostavite sa strane. Penasto umutite žumanca sa šećerom i skrobnim brašnom. Dodajte, malo-pomalo mleka sa čokoladom, promešajte i vratite na ringlu. Kuvajte, uz stalno mešanje dok ne dobijete gust krem. Skinite s ringle, sačekajte da se malo ohladi, dodajte sneg od belanaca, zatim keks koji ste prethodno viljuškom izdrobili. Sve pažljivo promešajte i sipajte u pleh obložen kolačarskim papirom. Pleh položite u veći pleh do pola napunjen vodom, i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Pečeni kolač izvadite iz pleha tek kada se dobro ohladi. Ukrasite seckanim bademima i servirajte.