ČOKOLADA U 4 BOJE

Sastojci za 2 osobe


Biskvit
3
jaja
15 dkg
čokolade
6-7 dkg
maslaca
4 žlice
šećera
1 žlica
brašna
Kreme
50 dkg
mascarponea
2 žlice
šećera
5 dcl
slatkog vrhnja
10 dkg
tamne čokolade
10 dkg
mliječne čokolade
10 dkg
bijele čokolade
1/2 vrećice
vanilin šećera

Priprema

  1. Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.
  2. Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).