Sastojci za 2 osobe
Biskvit
|
|
3
|
jaja
|
15 dkg
|
čokolade
|
6-7 dkg
|
maslaca
|
4 žlice
|
šećera
|
1 žlica
|
brašna
|
Kreme
|
|
50 dkg
|
mascarponea
|
2 žlice
|
šećera
|
5 dcl
|
slatkog vrhnja
|
10 dkg
|
tamne čokolade
|
10 dkg
|
mliječne čokolade
|
10 dkg
|
bijele čokolade
|
1/2 vrećice
|
vanilin šećera
|
Priprema
- Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.
- Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).