CHEESECAKE - SMRZNUTA TORTA









Sastojci:
3 jaja
200 g philadelphia sira, ili mascarpone
3 dl slatkog vrhnja
1 limun
2 zlicice vanilin secera
stevija u prahu - kolicina koja zamjenjuje 100 g secera

Postupak:
Istucite cvrst snijeg od 3 bjelanjka. Istucite 3 zumanjka sa stevijom i vanilin secerom. Dodajte sir u jaja i izmiksajte. U posebnu zdjelicu istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa jajima i izmiksajte najlaganijom brzinom miksera. Izribajte koricu (opranog!) limuna, iscijedite sok limuna i dodajte u smjesu. Na kraju pazljivo umijesajte bjelanjke zlicom. Izlijte na namasceni kalup za torte i stavite u zamrzivac najmanje 5 sati. Izvadite iz zamrzivaca 15-30 minuta prije posluzivanja. Posluzite uz maline ili drugo bobicasto voce i umak od cokolade. 

Umak od cokolade mozete napraviti tako da u maloj posudi rastopite 25 g maslaca, dodate 0,75 dl mlijeka, stevije koliko treba da zamijeni 30-tak g secera, 1 veliku zlicu kakaa i 1 zlicicu vanilin secera. Kuhajte 5-10 minuta da se zgusne.

Posluzite vrucu cokoladu uz ledeni kolac!

PS: dno torte od izmrvljenog keksa zaboravite