BUHTLE SA ČOKOLADOM I NARANČOM

SASTOJCI ZA BUHTLE SA ČOKOLADOM I NARANDŽOM:

  • 40 g svežeg kvasca,
  • 500 g brašna,
  • 80 g maslaca,
  • 60 g šećera,
  • 2 žumanca,
  • 2 dl mleka,
  • so.
Za nadev:
  • 1 narandža,
  • 80 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • prstohvat cimeta,
  • kašika džema od narandže,
  • 150 g čokolade,
  • šećer u prahu.

BUHTLE SA ČOKOLADOM I NARANDŽOM SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Zamrznite celu prokuvanu i ohlađenu narandžu s korom.
  2. U prosejano brašno razmutite maslac, dodajte šećer, žumanca i kvasac.
  3. Umesite glatko testo i ostavite na toplom da naraste.
  4. Otopite čokoladu i pomešajte sa narendanom narandžom, vanilinim šećerom, džemom, cimetom i šećerom.
  5. Testo premesite i razvijte na pola centimetara debljine, premažite nadevom i savijte u usku savijaču prečnika 3 cm.
  6. Isecite na kriške širine 2 cm i položite ih na lim obložen papirom za pečenje.
  7. Pecite na 200°C, oko 30 minuta.
  8. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
  9. www.tortekolacirecepti.com