SASTOJCI ZA BUHTLE SA ČOKOLADOM I NARANDŽOM:
- 40 g svežeg kvasca,
- 500 g brašna,
- 80 g maslaca,
- 60 g šećera,
- 2 žumanca,
- 2 dl mleka,
- so.
Za nadev:
- 1 narandža,
- 80 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- prstohvat cimeta,
- kašika džema od narandže,
- 150 g čokolade,
- šećer u prahu.
BUHTLE SA ČOKOLADOM I NARANDŽOM SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:
- Zamrznite celu prokuvanu i ohlađenu narandžu s korom.
- U prosejano brašno razmutite maslac, dodajte šećer, žumanca i kvasac.
- Umesite glatko testo i ostavite na toplom da naraste.
- Otopite čokoladu i pomešajte sa narendanom narandžom, vanilinim šećerom, džemom, cimetom i šećerom.
- Testo premesite i razvijte na pola centimetara debljine, premažite nadevom i savijte u usku savijaču prečnika 3 cm.
- Isecite na kriške širine 2 cm i položite ih na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite na 200°C, oko 30 minuta.
- Pre služenja pospite šećerom u prahu.
- www.tortekolacirecepti.com