25 dag margarina
1 vanilin secer
Krema II
1/2 l slatkog vrhnja
10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam stavila mliječnu)
i još potrebno
petit keks
čokoladno mlijeko za namakanje petita
1 vanilin secer
Krema II
1/2 l slatkog vrhnja
10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam stavila mliječnu)
i još potrebno
petit keks
čokoladno mlijeko za namakanje petita
Priprema
1.
Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz.
Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne.
Dodati vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi.
U tu napola ohladenu kremu umješati margarin pa dobro umutiti.
1.
Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz.
Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne.
Dodati vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi.
U tu napola ohladenu kremu umješati margarin pa dobro umutiti.
2.
Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male komadiće.
3.
Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko 20×30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može plazma keks ili sl….stvarno je podložan promjenama….
Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male komadiće.
3.
Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko 20×30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može plazma keks ili sl….stvarno je podložan promjenama….
http://kucnetajne.info